Purple box in een monumentale ruimte

Project Overview

De purple box is een ontwerp van Burobeb en is vrij in de monumentale ruimte van landgoed Hageveld geplaatst. De utilitaire box is eigentijds vormgegeven en nadrukkelijk los gehouden van de monumentale en statige ruimte waarin hij is geplaatst. Eikenhouten vloer en lambrisering vormen in combinatie met het traditionele cassetteplafond het klassieke decor waarin de purple box tot zijn recht komt. In de purple box is de keuken, een sanitaire ruimte en de installatieruimte opgenomen. Op de box is een intieme relaxruimte ontworpen met een vrije hoogt van 1,65 meter onder de cassettes.

De purple box fungeert tevens als ruimtescheiding tussen werkruimte en woonruimte. Zowel aan de woonzijde als aan de werkzijde maar ook op de entresol is de kastruimte geïntegreerd in de zijwanden. Behalve als functionele ruimte en roomdivider bewijst de purple box ook zijn dienst als wandmeubel.

De box is geconstrueerd in houtskeletbouw. Wandkasten van MDF omzomen deze houten constructie. De wandkasten zijn opgebouwd in een regelmatig patroon van 750 x 725 mm. Het MDF is paars gelakt.

Project Details

Date : 2008

Client : Familie De Haan, Landgoed Hageveld Heemstede

Tags : ,

Andere projecten

Dit is een selectie van de projecten die door KIP Interieurprojecten is uitgevoerd. Klik op de foto's om ze nader te bekijken.

All Projects